Yvonne Langbein

Voorstellen

Mijn naam is Yvonne Langbein (1958), integratieve kinder- en jongerentherapeut.  
Sinds 2004 werk ik in mijn eigen praktijk Spring in ’t veld integratieve kinder- en jongerentherapie.

Van oorsprong ben ik leerkracht basisonderwijs, waar ik in alle groepen heb lesgegeven, van kleuters tot en met bovenbouw. In het regulier onderwijs werkte ik vooral met jaargroepen;  in het Jenaplanonderwijs waren dit stamgroepen met, typerend voor deze vorm van onderwijs, drie leerjaren gemengd in de groep.

In de jaren dat ik voor de klas stond ging mijn aandacht steeds meer uit naar kinderen die niet lekker in hun vel zitten.  Maar als leerkracht zijn er natuurlijk grenzen aan hoe je deze kinderen kunt en mag begeleiden.

Daarom ben ik vanaf 1998 verder gaan studeren. Want ik wilde mijn onverdeelde aandacht kunnen geven aan kinderen en individueel met kinderen gaan werken.
In 2006 ben ik afgestudeerd als  integratieve kindertherapeut aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie te Amsterdam.

Van 2004 tot 2011 was ik kindertherapeut in het Speciaal Basisonderwijs en voor het Samenwerkingsverband Het Groene Hart. Tegelijkertijd begon ik in mijn eigen praktijk Spring in ’t veld  integratieve kinder- en jongerentherapie, waar ik tot op heden met veel plezier kinderen en hun ouders begeleid!

En verder?
Ik ben getrouwd en moeder van 3 volwassen kinderen, een jongen (1987) en
twee meiden (1989 en 1991).   Ik heb dus aan den lijve ondervonden hoe veelomvattend het ouderschap kan zijn.
Alledrie hebben ze inmiddels hun eigen stek gevonden en zijn druk bezig met opbouwen van hun relatie, afronden van studie en groeien in hun werk.
Samen met mijn man maak ik graag lange wandelingen. Wandelen is voor mij: ontspannen en loslaten maar ook opladen in de natuur.
Zingen is een levenslange en zeer dierbare hobby.  Al heel lang heb ik zangles en zing ik in diverse project- en kamerkoren.
En het lezen en studeren dat ik zo graag doe hangt samen met mijn fascinatie voor menselijk gedrag en drijfveren.  Ik wil gewoon weten waarom we doen wat we doen!