Kinderpagina

Hoi,
Ik ben Yvonne en ik ben kindertherapeut. Weet je wat dat is? Dat is iemand die jou kan helpen als je je steeds verdrietig of boos of bang voelt. Of als je vaak ruzie hebt met je vriendjes. Of als je je anders dan andere kinderen voelt en niet zo goed weet hoe je daarmee om moet gaan. Of als je gepest wordt of als er nog iets anders is waardoor jij je naar voelt of niet goed weet hoe je moet doen.
Dan kan je bij mij komen spelen in de spelkamer in mijn huis en dan vinden we samen uit hoe jij je weer lekker in je vel kan voelen.

Niet zo lekker in je vel?
Je ouders of je juf hebben misschien al aan je gemerkt dat het niet zo lekker met je gaat en ze weten niet zo goed hoe ze je moeten helpen. Daarom zijn ze bij mij gekomen of zijn ze dat van plan. Ze vertellen dan waar ze zich zorgen over maken.

Daarna kom jij een keer per week een uurtje naar mij, en dat doen we eerst 5 keer. In de spelkamer kunnen we van alles doen: tekenen, ridderkasteel, boksen, knutselen, naar verhalen luisteren, darten, kletsen, spelletjes doen, verkleden en nog veel meer.
Zo gaan we op onderzoek uit om uit te vinden wat er eigenlijk aan de hand is.
En vooral: wat je eraan kunt doen om je fijner te voelen!

Na 5 keer zie ik je ouders weer, want zij willen natuurlijk ook graag weten hoe het met je gaat. Ik vertel ze dan waar we aan werken en hoe zij jou kunnen helpen. Omdat alles wat jij zegt privé is, spreken wij van te voren af wat ik tegen je ouders mag zeggen.
Dan kom jij weer en praat ik na een paar keer weer met je ouders en dat gaat zo een tijdje door.

En als jij je weer goed voelt, dan zijn we klaar!